Over ART Salvage

Art Salvage Belgium is al jarenlang gespecialiseerd in het in stand houden van kunst en cultureel erfgoed. Startende met Art Conservation opgericht in 1991 als restauratieatelier voor papier door Piet van Dalen en Jan Stokmans, en beschikt inmiddels over een ruim 30 jaar lange deskundigheid op het gebied van conservatie, onderzoek en restauratie binnen verschillende restauratie disciplines: Schilderijen, Moderne & Hedendaagse Kunst, Papier & Boek, Sculpturen, Keramiek en Archeologie. 

Art Salvage Belgium heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een leidinggevende organisatie op het gebied van diensten en producten om de mogelijke risico’s die eigen zijn aan het beheer van een collectie te voorkomen of minimaliseren. Men kan denken aan beveiligingssystemen voor kunst- of erfgoedobjecten, kunsttransport en- installatie, preventieve conservering die de toekomstige bewaring veiligstellen, asbest, IPM, roetpenetratie- en schimmel analyses, maar ook een 24/7 calamiteiten dienstverlening (bij water, brand of stormschade), het uitbrengen van advies en opstellen van collectienoodplannen en risicoanalyses.

Daarnaast verzorgen wij trainingen op maat op locatie en bieden trainingen aan die gevolgd kunnen worden door de individuele professional of door bijv. een team museummedewerkers.

Antwerpen-Rotterdam Conservation Group B.V.

België

Art Salvage BVBA | voor advies, consultatie, projecten in beheer en behoud, cursussen, calamiteiten en restauratie/conservatie projecten.