Over Art Salvage

Art Salvage België is een toonaangevend bedrijf met als ruime opdracht het in stand houden van kunst en erfgoed. Wij helpen onder meer musea, instellingen en personen die instaan voor het behoud van erfgoed om hun taken op verschillende manieren te verlichten. Iedere instelling heeft andere wensen en eisen op gebied van collectiezorg, waardoor wij ook steeds een persoonlijke formule op maat uitwerken.

Dit houdt in dat wij u kunnen helpen om zo veel mogelijk risico’s die eigen zijn aan uw verzameling te voorkomen, beperken, detecteren en op gevaren te kunnen reageren en remediëren. Ons team staat steeds klaar om u met raad en daad bij te staan. Dankzij de achtergrond van ons team met diverse specialisaties in conservatie en restauratie, bent u bij ons in deskundige handen. Wij gaan graag met u in overleg om het verloop van uw project optimaal te laten verlopen en een traject op maat uit te stippelen.

Wat doen wij?

Art Salvage biedt gespecialiseerde eerste lijn zorg aan voor archieven of collecties. Wat kan u onder onze collectiezorg zoal verstaan? Wij geven advies in de vorm van een collectiebeheerplan, collectiehulpverleningsplan (CHV-plan), metingen of een (risico-)inventarisatie om uw collectie in optimale conditie te houden. Naast adviseren, kunnen we u ook helpen met het uitvoeren of ondersteunen van een collectiebeheerplan. Zo kan u ons inzetten voor de inventarisatie, registratie, het uitvoeren van preventieve maatregelen in uw depot/instelling of het trainen van uw medewerkers. Wij zijn gespecialiseerd in IPM-analyses (Integrated Pest Management), klimaatcontrole, schimmeltesten en luchtmetingen.

In de openbare ruimte inventariseert, beveiligt en onderhoudt Art Salvage diverse soorten kunstwerken. We begeleiden bij de plaatsing van kunstwerken en beeldententoonstellingen. Daarnaast bieden we kunstwerkbeveiliging aan via een eigenhandig ontwikkeld systeem: SCALP (geschikt voor sculpturen in de openbare ruimte) en Art Tags (geschikt voor schilderijen, 2D- of 3D werken en ideaal voor beeldentuinen). Deze systemen garanderen een preventieve werking tegen diefstal en vandalisme.

Gaat u verbouwen of ontvangt u een schenking en heeft u behoefte aan collectieregistratie, art handeling, herverpakking of reiniging van uw objecten? Ook voor private collectiedienstverlening bent u bij ons aan het juiste adres.

U kan ook beroep doen op onze conserverings- en restauratiediensten, dewelke mogelijk gemaakt worden door onze ervaren restauratoren met uiteenlopende specialiteiten. We stellen behoudsplannen en risico-analyses op, schrijven conditierapporten, geven restauratie-advies en voeren de vooropgestelde restauraties uit.

Toch niet helemaal gevonden wat u zocht? Aarzel niet om ons te contacteren met uw vraag! Wij helpen u graag verder om uw project te verwezenlijken.

 

Part of Art Salvage BV. en Art Conservation Europe

  • Art Salvage BV voor advies, consultatie, projecten in behoud en beheer, cursussen en calamiteiten in Nederland
  • Art Conservation Europe voor restauratie en conservatie projecten in Nederland
  • Art Salvage BVBA voor advies, consultatie, projecten in behoud en beheer, cursussen, calamiteiten en restauratie/conservatie projecten in België

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

* indicates required