Over Art Salvage

Wat doen wij?

Art Salvage biedt gespecialiseerde eerste lijn zorg aan voor archieven of collecties. Wat kan u onder onze collectiezorg zoal verstaan? Wij geven advies in de vorm van een collectiebeheerplancollectiehulpverleningsplan (CHV-plan)metingen of een (risico-)inventarisatie om uw collectie in optimale conditie te houden. Naast adviseren, kunnen we u ook helpen met het uitvoeren of ondersteunen van een collectiebeheerplan. Zo kan u ons inzetten voor de inventarisatieregistratie, het uitvoeren van preventieve maatregelen in uw depot/instelling of het trainen van uw medewerkers. Wij zijn gespecialiseerd in IPM-analyses (Integrated Pest Management), klimaatcontroleschimmeltesten en luchtmetingen.

In de openbare ruimte inventariseert, beveiligt en onderhoudt Art Salvage diverse soorten kunstwerken. We begeleiden bij de plaatsing van kunstwerken en beeldententoonstellingen. Daarnaast bieden we kunstwerkbeveiliging aan via een eigenhandig ontwikkeld systeem: SCALP (geschikt voor sculpturen in de openbare ruimte) en Art Tags (geschikt voor schilderijen, 2D- of 3D werken en ideaal voor beeldentuinen). Deze systemen garanderen een preventieve werking tegen diefstal en vandalisme.

Gaat u verbouwen of ontvangt u een schenking en heeft u behoefte aan collectieregistratie, art handeling, herverpakking of reiniging van uw objecten? Ook voor private collectiedienstverlening bent u bij ons aan het juiste adres.

U kan ook beroep doen op onze conserverings- en restauratiediensten, dewelke mogelijk gemaakt worden door onze ervaren restauratoren met uiteenlopende specialiteiten. We stellen behoudsplannen en risico-analyses op, schrijven conditierapporten, geven restauratie-advies en voeren de vooropgestelde restauraties uit.

Toch niet helemaal gevonden wat u zocht? Aarzel niet om ons te contacteren met uw vraag! Wij helpen u graag verder om uw project te verwezenlijken.

  •  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

* indicates required
  

People, planet & profit

Art Salvage heeft als missie “het duurzaam en verantwoord conserveren van cultureel erfgoed door middel van  voorlichting, opleiding, advisering en uitvoeren van ethisch verantwoord conserveren van erfgoed”. 

Art Salvage vindt het belangrijk dat haar medewerkers op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Niet alleen op het eigen terrein, maar ook op andere raakvlakken die bij de uitoefening van het vak te pas komen en de horizon verbreedt. Met deze reden heeft Art Salvage een divers personeelsbeleid gericht om medewerkers op hun potentie aan te nemen. Hierbij wordt aan eenieder een gelijke kans geboden met bijbehorende begeleiding.

Art Salvage investeert regelmatig in materialen. De keuze is altijd om te investeren in duurzame producten, technieken en behandelingsmethoden met een zo laag mogelijk chemisch risico (voor mens, milieu en object) en een licht ecologische voetafdruk. Zo wordt efficiënt omgegaan met regenwater, door het opvangen van regenwater en dit in te zetten bij het onderhoud van buitenbeelden. Ook de evolutie van waterige reinigingsmethodes (in plaats van toxische solventen) wordt op de voet gevolgd en consequent aangeleerd.


Part of Art Salvage BV. en Art Conservation Europe

  • Art Salvage BV voor advies, consultatie, projecten in behoud en beheer, cursussen en calamiteiten in Nederland
  • Art Conservation Europe voor restauratie en conservatie projecten in Nederland
  • Art Salvage BVBA voor advies, consultatie, projecten in behoud en beheer, cursussen, calamiteiten en restauratie/conservatie projecten in België