Monitoring van Kunstwerken

Met regelmaat ontvangt Art Salvage meldingen van kunstwerken die aangetast zijn wegens klimaatschommelingen, licht of vandalisme dan wel diefstal. Kunstwerken kunnen gevoelig zijn voor verschillende factoren (denk aan de 10 schadefactoren). Er kan hierbij een onderscheid worden gemaakt tussen kunst in de openbare ruimte en kunst binnen in collecties. Buiten zullen kunstwerken sneller beklad worden met graffiti of ten prooi vallen aan baldadige omwonenden. Binnen hangen dan weer vaker werken die veel opleveren waardoor ze aantrekkelijk zijn voor dieven. Naast diefstal zijn er veel andere schadefactoren die gemonitord kunnen worden. Art Salvage is sinds 2011 bezig met het ontwikkelen van systemen voor beide soorten objecten.

ART Tag
Art Salvage heeft de afgelopen jaren een multi-inzetbaar systeem ontwikkeld  die erop gericht is om preventief beschadiging te monitoren en is geschikt voor kunstwerken van groot tot klein formaat. Door de bescheiden afmetingen van de Art Tag kan deze bijv. aan de achterkant van een schilderijlijst worden aangebracht.

Het smart (LoRa + Bluetooth) multi-sensor systeem is uit te breiden tot 7 sensoren die een nauwkeurige en real-time monitoring mogelijk maken. Bij grof geweld (een te hoge hoeveelheid aan trillingen), verplaatsing, een verkeerde temperatuur of luchtvochtigheid maar ook bij een verkeerde licht intensiteit wordt een alarmsignaal geactiveerd en worden er SMS of e-mailberichten verstuurd naar de eigenaar van het betreffende kunstwerk. 

Dankzij de oplaadbare batterij zal je nooit gegevens moeten missen.

Art Salvage heeft in samenwerking met Miggy een nieuw systeem ontwikkeld om kunstwerken te monitoren, ook voor werken op kleiner formaat. Deze nieuwe Art Tags zullen door hun bescheiden afmetingen (L 74 mm x H. 21 mm x D. 28 mm) zo goed als onzichtbaar zijn en brengen geen schade toe aan het voorwerp. De tag kan bijvoorbeeld aan de achterkant van de lijst aangebracht worden.

Beschrijving

In de tracker zitten sensoren die real time monirtoring mogelijk maken, wanneer er extremen worden gedetecteerd verstuurt de sensor een melding. Hierdoor zal ter plaatse een alarm afgaan (optioneel) en worden er sms’en en/of mails gestuurd naar de gewenste contactpersonen.
De Art Tag zal ook haar locatie op gekozen intervals doorsturen. Als klant beschikt u over een eigen platform die u in staat stelt om van volgende features gebruik te maken:

  • Locaties van de Art Tag
  • Geo Fencing (+ alarmmeldingen via sms of email)
  • Licht intensiteit metingen
  • Temperatuur en luchtvochtigheid metingen (grafieken)
  • Instellen bewegingsalarm (+ in- en uitschakeling)
  • Instellen waarschuwingsadressen
  • Connectie status met het basisstation weergeven
  • Connectiestatus met het LORA-netwerk weergeven

Het systeem kan uitgebreid worden met een licht alarm, hierbij gaat er ook een knipperend licht verschijnen aan het systeem bij alarmmelding.

Het portaal is waar alle gegevens worden verzameld en gevisualiseerd, u kunt uw sensoren beheren, meldingen & alarmen instellen en gebruikers onderhouden.

Het ART Tag portaal is gebouwd op bewezen technologie van partners met jarenlange ervaring. Het portal bestaat uit meer dan 20 standaard kant-en-klare applicaties waarvan wij de beste kiezen die aansluiten bij uw behoeften. Daarnaast zijn de applicaties gebaseerd op een framework wat ons in staat stelt om flexibel en effectief aan te passen aan de behoeften van uw organisatie.

Maak kennis met onze experts

Een greep uit ons werk

KIOR| Onderhoud kunst in de openbare ruimte | Nieuwpoort

Art Salvage Belguim voerde jaarlijks onderhoudswerkzaamheden uit aan het bronzen sculptuur ''Men'' van kunstenares Nina Beier en verzorgde twee maal per jaar de conditierapportering in samenwerking...

Meer informatie