Cursus onderhoud Kunst in de Openbare Ruimte

Via ons bedrijf Art Conservation Europe, een restauratie – en conserveringbedrijf met restauratoren binnen alle disciplines, biedt Art Salvage een cursus onderhoud voor Kunst in de Openbare Ruimte (KIOR) aan, speciaal voor gemeenten.

Art Conservation verzorgt al jaren het onderhoud van KIOR voor gemeenten door heel Nederland. Na een gratis inventarisatie van de gehele collectie biedt Art Conservation een onderhoudsplan aan voor de gemeente. Onze restauratoren voeren dit graag voor u uit en gebruiken technieken die veilig zijn voor het kunstwerk en optimaal resultaat geven.

In deze tijden kiezen veel gemeenten echter ervoor om eigen mensen een cursus te geven om zelf (een deel van) het onderhoud ter hand te nemen. De cursus is nodig om op een verantwoorde manier het onderhoud uit te voeren.

Het cursusprogramma ziet er als volgt uit:

 Ochtendprogramma: theorie

–        Introductie Art Conservation Europe

–         Theorie KIOR: oorzaak verval van kunstwerken

–         Theorie materialen, technieken en methoden

Middagprogramma: praktijk

–        Gebruik van de materialen in de praktijk, stoom, anti-algen, was.

–         Oppervlaktereiniging: algen en mossen

–         Bronzen beelden in de was zetten

–         Beschadigd patina brons herstellen

resizedimage237160 P1160658

 

Deze dag kan bij u in de gemeente verzorgd worden of in ons openlucht ‘cursuslokaal’ onder Knooppunt Kleinpolderplein. De kosten bedragen eenmalig € 960,-(ex btw), inclusief materialen en exclusief reiskosten. Voor dit bedrag heeft u een inventarisatie tot en met 25 beelden, onderhoudsplan én cursus voor uw medewerkers. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde restauratoren. Na afloop van de cursus ontvangen de medewerkers een certificaat van Art Salvage.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.