SCALP X

SCALP X

Art Salvage kiest er al vanaf het eerste SCulpture ALert Protection (SCALP)-systeem voor om het uiterlijk van het kunstwerk zelf te ontzien. Een ingreep aan een beeld is namelijk onetisch en moet steeds gebeuren in overleg met de kunstenaar of de erfgenamen. Daarom wordt ervoor geopteerd om de beveiliging ofwel in de sokkel aan te brengen of in de grond aan de fundering van het kunstwerk.

Ons SCALP X-systeem is compacter, voorzien van de nieuwste technologie en werkt volgens ons bekende en gewaardeerde principe. De nieuwe versie is nog beter waterdicht gemaakt en kleiner van afmetingen. Nu gaat de batterij ook 3 tot 5 jaar mee, terwijl deze voordien een keer per jaar diende te worden vervangen.

SCALP reageert op trillingen, die aangeven dat men het beeld probeert te stelen of vernielen. Wanneer het systeem iets dergelijk detecteert, wordt een alarmsignaal van 110 DB geactiveerd en worden er sms’en en e-mailberichten verstuurd naar een gekozen netwerk van de aangesloten bedrijven (bijvoorbeeld beveiligingsbedrijven), instanties (zoals gemeenten, politie) en personen (bijvoorbeeld de bewoners in een wijk waar een beeld staat). Het is ook mogelijk om de gevoeligheid en geluidsniveau van SCALP X aan te passen naar behoefte.

De SCALP X Plus is een combinatie van zowel het SCALP 10 systeem als de Art Tag 2, zodat ook de locatie van het beeld met behulp van GPS in het oog gehouden kan worden.

calamiteitenwinkel logo

Calamiteitenwinkel

Bij de aankoop vanaf 5 stuks is er een staffelkorting op het systeem van toepassing.

Scalp logo

Verhuur

Het is ook mogelijk om SCALP te huren. Door de grote aanvraag is het verstandig om dit drie maanden van te voren aan te vragen. Interessant weetje: door kunstwerken van buitenexposities te beveiligen met SCALP gaat in veel gevallen de verzekeringspremie aanzienlijk omlaag!