SCALP II – geschiedenis

Naast Scalp ® I, ons beveiligingssysteem voor bronzen beelden in de openbare ruimte, hebben we nu ook Scalp ® II. Deze nieuwe ontwikkeling kan perfect gebruikt worden in beeldentuinen van particulieren of kunsthandelaren of voor de beveiliging van schilderijen en andere kunstwerken.

 

SCALP ® II voor beeldentuinen

Dit alarm werkt volgens hetzelfde principe als SCALP ® I en kan ook voor een enkel beeld gebruikt worden. Dit systeem is echter vooral geschikt voor bijvoorbeeld beeldentuinen aangezien meerdere beelden binnen een straal van 100 tot 200 meter tegelijkertijd beveiligd kunnen worden. In de basis werkt dit systeem middels een magneetcontact of een trilsensor. Bijkomend voordeel is dat dit systeem kleiner is en daarom eenvoudiger en voordeliger in te bouwen valt. Het eigenlijke alarm wordt aan een boom, een lantaarnpaal of een ander hoog object in de buurt aangebracht.

Als bijkomende beveiligingsmogelijkheid is het mogelijk om het systeem te koppelen aan IR-bakens.

SCALP ® II voor kunstwerken

Scalp ® II kan niet alleen voor beeldentuinen gebruikt worden, maar ook voor andere kunstwerken zoals schilderijen, ingelijste prenten, sculpturen en andere beelden, keramische voorwerpen, enz. Ook hier kan het eigenlijke alarm ergens in de ruimte gemonteerd worden, terwijl het kunstwerk zelf voorzien wordt van een tag. Hier is er een keuze uit een tag met een magneetcontact of een tag met trilfunctie.

Vooral de tag met magneetcontact is erg interessant voor de beveiliging omdat de tag zelf op de muur of een sokkel kan geplaatst worden, terwijl er een klein magneetje met reversibele lijm op de lijst van het object kan bevestigd worden. Zodra het contact verbroken wordt, zal er onmiddellijk een alarm gegenereerd worden.