Beveiliging Kunst

Met regelmaat komen er meldingen binnen van kunstwerken die vandalisme hebben moeten ondergaan. Beelden die beklad zijn met graffiti, onderdelen die af zijn gebroken of bronzen beelden die in hun geheel verdwijnen. Tijdens het paasweekend van 2019 werd er nog alarm geslagen omdat een bronzen beeld naast de sokkel zou staan. Bij aankomst bleek het beeld met grof geweld van de sokkel gebroken te zijn, vermoedelijk met behulp van een auto en trekbanden. Ook hadden de daders gepoogd een beeld verderop van de sokkel te trekken, al was deze actie onsuccesvol. Het moge duidelijke zijn dat kunstwerken altijd het gevaar lopen beklad, vernield of zelfs gestolen te worden. Zodoende heeft Art Salvage besloten zich toe te leggen op de ontwikkeling van beveiligingssystemen voor kunstwerken.  
 

Er zijn afgelopen jaren allerlei oplossingen gezocht om kunstwerken in de openbare ruimte te beveiligen tegen diefstal en vandalisme, zoals RVS constructies in het beeld, track & trace enz.,….
Geen van deze beveiligingsmethoden kunnen echter voorkomen dat er schade aan de kunstwerken ontstaat. Om dit probleem het hoofd te bieden heeft Art Salvage een beveiligingsmethode ontwikkeld die erop gericht is om preventief beschadiging te vermijden, namelijk SCALP (SCulpture Alert Protection). Sinds 2011 bouwen wij het SCALP-systeem in bij diverse gemeenten in Nederland en België. Art Salvage is onvermoeibaar de methode blijven ontwikkelen om deze nog compacter te maken zonder daarbij aan kwaliteit en betaalbaarheid in te boeten. Het resultaat van deze zoektocht, nadat we voordien ook nog SCALP I en SCALP II uitbrachten, is de allernieuwste Scalp X , die we dan ook trots aan u voorstellen!

Ons SCALP-systeem verscheen onder meer in:

Wij bieden u volgende systemen aan:

f15c27b1 8b3e 4ef1 b012 1f4aa887d189

ART TAG

Art Salvage heeft in samenwerking met Regent Mobile Security een nieuw systeem ontwikkeld om kunstwerken te beveiligen, ook voor werken op kleiner formaat. Deze nieuwe Art Tags zullen door hun bescheiden afmetingen zo goed als onzichtbaar zijn en brengen geen schade toe aan het voorwerp.

sc

SCALP X

Ons vernieuwde SCALP X-systeem is compacter, voorzien van de nieuwste technologie en werkt volgens ons bekende en gewaardeerde principe. De nieuwe versie is nog beter waterdicht gemaakt en kleiner van afmetingen.