Beeldenatelier

Art Salvage heeft ervaring met het restaureren en conserveren van sculpturen in binnenruimten en in de buiten ruimte. Behalve de traditionele materialen zoals steen, brons of hout, zijn moderne kunstwerken zoal plastic, keramiek, was, papier en zelfs geëxpandeerd polystyreen bekend. Op het gebied van restauratie is er daardoor een ruime kennis aanwezig.

Conservering

Om het behoud van beelden te garanderen, moeten deze natuurlijk goed onderhouden worden. Een belangrijke stap hiervan is het regelmatig reinigen van de beelden. Dit kan veilig en duurzaam gebeuren met behulp van bijvoorbeeld een lasertechniek of van een stoomapparaat – afhankelijk van het type materiaal waaruit de sculptuur bestaat.

Restauratie

Een kunstwerk visueel analyseren is de eerste en belangrijkste stap in de voorbereidingen tot de restauratie van het object. Zo krijgen we duidelijkheid over de conditie van de sculptuur en kunnen we de optimale behandeling ervan bepalen. Na deze diagnose geeft Art Salvage u een vrijblijvend advies in verband met het restauratieplan, waarna we deze ook kunnen uitvoeren voor u.

Het maken van reconstructies en replica’s maken uit gietmaterialen, met behulp van mallen kunnen wij o.a. ontbrekende delen van sculpturen aanvullen.

Voor al uw vragen over de restauratie van beelden, kan u steeds contact met ons opnemen, om samen de mogelijkheden te bekijken.