Beveiliging Kunst

Er zijn afgelopen jaren allerlei oplossingen gezocht om kunstwerken in de openbare ruimte te beveiligen tegen diefstal en vandalisme, zoals RVS constructies in het beeld, track & trace enz.,….
Geen van deze beveiligingsmethoden kunnen echter voorkomen dat er schade aan de kunstwerken ontstaat. Om dit probleem het hoofd te bieden heeft Art Salvage een beveiligingsmethode ontwikkeld die erop gericht is om preventief beschadiging te vermijden, namelijk SCALP (SCulpture Alert Protection). Sinds 2011 bouwen wij het SCALP-systeem in bij diverse gemeenten in Nederland en België. Art Salvage is onvermoeibaar de methode blijven ontwikkelen om deze nog compacter te maken zonder daarbij aan kwaliteit en betaalbaarheid in te boeten. Het resultaat van deze zoektocht, nadat we voordien ook nog SCALP I en SCALP II uitbrachten, is de allernieuwste Scalp X , die we dan ook trots aan u voorstellen!

Ons SCALP-systeem verscheen onder meer in:

Wij bieden u volgende systemen aan:

ART TAG

Art Salvage heeft in samenwerking met Regent Mobile Security een nieuw systeem ontwikkeld om kunstwerken te beveiligen, ook voor werken op kleiner formaat. Deze nieuwe Art Tags zullen door hun bescheiden afmetingen zo goed als onzichtbaar zijn en brengen geen schade toe aan het voorwerp.

SCALP X

Ons vernieuwde SCALP X-systeem is compacter, voorzien van de nieuwste technologie en werkt volgens ons bekende en gewaardeerde principe. De nieuwe versie is nog beter waterdicht gemaakt en kleiner van afmetingen.

SCALP Classic Tracer

Het Scalp ® systeem is een doorontwikkelde beveiliging voor bronzen beelden en andere kunstwerken, maar komt oorspronkelijk van de beveiliging van voertuigen. Logisch dat wij dus ook de mogelijkheid bieden tot het beveiliging van classic voertuigen.