Art Tag Geo

Nieuwe ontwikkelingen in de beveiliging van kunstwerken

Met regelmaat komen er meldingen binnen van kunstwerken die vandalisme hebben moeten ondergaan. Beelden die beklad zijn met graffiti, onderdelen die af zijn gebroken of bronzen beelden die in hun geheel verdwijnen. Afgelopen paasweekend werd er nog alarm geslagen omdat een bronzen beeld naast de sokkel zou staan. Bij aankomst bleek het beeld met grof geweld van de sokkel gebroken te zijn, vermoedelijk met behulp van een auto en trekbanden. Ook hadden de daders gepoogd een beeld verderop van de sokkel te trekken, al was deze actie onsuccesvol. Het moge duidelijke zijn dat kunstwerken altijd het gevaar lopen beklad, vernield of zelfs gestolen te worden. Zodoende heeft Art Salvage besloten zich toe te leggen op de ontwikkeling van beveiligingssystemen voor kunstwerken.  SCALP X   Art Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *