Nieuw beveiligingssysteem Art Tags

Art Salvage heeft in samenwerking met Regent Mobile Security een nieuw systeem ontwikkeld om kunstwerken te beveiligen, ook voor werken op kleiner formaat. Deze nieuwe Art Tags zullen door hun bescheiden afmetingen (L 74 mm x H. 21 mm x D. 28 mm) zo goed als onzichtbaar zijn en brengen geen schade toe aan het voorwerp. De tag kan bijvoorbeeld aan de achterkant van de lijst aangebracht worden.

In de tracker zit een trillingssensor die beweging detecteert in geval van diefstal en verstuurt vervolgens een melding. Hierdoor zal ter plaatse een alarm afgaan en worden er sms’en en/of mails gestuurd naar de gewenste contactpersonen.
De Art Tag zal ook haar locaties, tot op 30 meter nauwkeurig, op gekozen intervals doorsturen.

Deze trackers zijn dus de ideale oplossing om uw kunstwerken veilig te stellen. Interesse in deze toestellen of vragen over de kostprijs? Neem gerust contact met ons op.

Bekijk timelapse van demontage glasraam

 

Kijk eens hoe snel we dat doen  Over de loop van drie dagen demonteerden we dit enorme glasraam van Joop van den Broek in Amsterdam. Dit abstracte glasappliqué werd geïnspireerd door de expressieve CoBrA-stijl van Karel Appel. Zoals je ziet; een hele klus die de Art Salvage-medewerkers tot een goed einde brachten!

Verhuur van toestellen voor museaal gebruik

  • HOBO MX1101: Draadloze Bluetooth datalogger voor temperatuur / relatieve luchtvochtigheid

Heeft u gegevens nodig over het klimaat in uw ruimtes of wilt u de luchtcondities optimaliseren? Heeft u tijdelijk nood aan een alarmsysteem voor kunstwerken of opnames met een multi-spectrale camera?

Vanaf nu kan je bij Art Salvage ook terecht voor de verhuur van diverse meetapparaten, luchtreinigers, luchtbevochtigers en -ontvochtigers, alarmsystemen en ARTIST-camera. Wij staan u natuurlijk bij in het plaatsen en gebruik van deze toestellen. Lees hier meer over ons aanbod.

Neem gerust contact op voor meer informatie en huurprijzen.

Nieuwe staanders voor boeken

Art Salvage is bezig met het ontwikkelen van staanders voor het presenteren van boeken of andere papieren documenten in museale context. Deze houders worden op maat en in zuurvrij materiaal gemaakt. Binnenkort zullen ze beschikbaar zijn de Calamiteitenwinkel. De prijs is op aanvraag.  Neem gerust contact op voor meer informatie.

Bekijk de reportage van WOS over project Art Salvage

Hoera, Art Salvage op tv! WOS Nieuws maakte een reportage over de sloop van het oude politiebureau in Naaldwijk, waar nu onze restaurator Stefanie een wandtableau aan het demonteren is. Nadien restaureren we het keramieken kunstwerk en krijgt het een tweede leven in de collectie van het Westlands Museum. In het filmpje zie je Stefanie de voegen slijpen, waarna het vandaag van de muur wordt gehaald.

Lees hier meer over de toekomstplannen van het gebouw en de verloren gewaande veilingsklok die mogelijk bij de sloop weer zal opduiken.